SOlink

Een groep ondernemers die de eenzaamheidsproblematiek van senioren en de huisvestingsproblematiek bij studenten in de praktijk heeft ervaren en vervolgens vanuit sociaal perspectief de handen ineen heeft geslagen om voor beide een oplossing voor te vinden.

Uit diverse berichtgevingen vanuit de media en vele onderzoeken is gebleken dat er in Nederland twee grote maatschappelijke problemen voorkomen, waar twee verschillende generaties bij betrokken zijn.

Ouderen

Er zijn veel senioren die zich door omstandigheden soms alleen of eenzaam voelen. Een deel hiervan heeft zelfs regelmatig deze nare gevoelens.

Studenten

Een hoop serieuze studenten ondervinden hinder bij het vinden van een geschikte kamer om aan hun studie te werken. Studenten die zich serieus bezighouden met hun studie, sociaal en normaal in de omgang zijn met andere mensen en zich niet thuis voelen in het klassieke model van studentenhuisvestiging.

Oplossing

Betrouwbare studenten met een serieuze instelling die het ontzettend leuk vinden om een rustige kamer te betrekken bij een oudere generatie. Hiermee komt het sociale contact voor de oudere in eigen huis. Ook de student kan genieten van de gezelligheid en bovendien in een rustige en aangename omgeving studeren.  

"Social"