Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. Ouderen doen bij de diensten en activiteiten van het fonds sociale contacten op zodat ze zich minder alleen voelen, en het Ouderenfonds zorgt dat ze zichzelf beter kunnen redden.

Nationaal Ouderenfonds logoDoor heel Nederland kan men bijvoorbeeld mee met de BoodschappenPlusBus. Vrijwilligers met kleine busjes halen ouderen op om gezamenlijk boodschappen te doen of een uitstapje te maken. Voor ons heel gewoon maar voor veel ouderen iets om lang naar uit te kijken.

Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld de Zomeruitjes en Kerstdiners of de OuderenOmbudsman (0900 60 80 100, 5 cent per minuut) die mensen de weg wijst in het woud van regelingen en klachten inventariseert.

Mevrouw Snel (84 jaar) uit Doorn: "Hierdoor kom ik eindelijk weer ergens en blijf ik onder de mensen. Ik ben slecht ter been en mijn familie woont ver weg, anders had ik alleen gezeten. Ik heb mensen die ik via de BoodschappenPlusBus heb leren kennen, zelfs al op bezoek gehad."

"Social"