Met je hart

Met je hart wil eenzaamheid tegengaan.

Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doet Met je hart door regelmatig waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. 

Met je hart tegen eenzaamheidDaarnaast inspireert en verbindt Met je hart inwoners om zelf in actie te komen tegen eenzaamheid.

Met je hart werkt in iedere gemeente samen met lokale restaurants. Restaurants die zich verbinden aan de jaarlijkse EET met je hart-campagne vragen gedurende zes weken per jaar aandacht voor eenzaamheid onder ouderen in hun gemeente. Restaurantgasten wordt een vrijwillige bijdrage van € 1,- per rekening gevraagd. Deze donaties komen volledig ten goede aan waardevolle ontmoetingen voor ouderen in die gemeente.

Ook veel bedrijven, zorgpartijen en zorginstellingen en inwoners zetten zich in voor Met je hart. Hierdoor ontstaan mooie nieuwe verbindingen en initiatieven.

Met je hart is in 2013 gestart en sindsdien actief in 16 verschillende steden in met name Utrecht en Noord-Brabant.

“Kwetsbare mensen verbinden. Dat is onze missie. Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen dat mensen er zijn voor elkaar, dat ze elkaar ontmoeten. Want wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner én rijker maakt. Hier zetten we ons graag voor in. Persoonlijk en oprecht. Samen met anderen. Met ons hele hart.”

"Ik doe ertoe-gevoel maakt oudere minder eenzaam

Lees ook dit interview met oprichter Babs van Geel over de inspiratie voor Met je hart, het samenwerken met zorgpartijen en ondernemerschap in welzijnsland.

"Social"