Inspiratienetwerk TijdVoorActie

'Jongeren met het verlangen naar een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.' Dat is de missie van het landelijke jongeren Inspiratienetwerk TijdVoorActie.

In verschillende plaatsen in Nederland zijn jongeren vrijwilligersnetwerken. Deze lokale netwerken bieden hulp en netwerk aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.

 

Het zijn unieke netwerken en jongereninitiatieven die met elkaar verbonden zijn. Jongeren investeren in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien en eenzaamheid wordt tegen gegaan. Het was daarom een logische keuze om als inspiratienetwerk aan te sluiten bij de Coalitie Erbij.

 

Een van de voorbeelden is het lokale jongeren vrijwilligersnetwerk Dien je Stad. Jaarlijks worden er 1700 projecten uitgevoerd en ruim 1000 jongeren ingezet. Eind 2013 ontving Netwerk Dien je Stad de Meer dan handen vrijwilligersprijs voor haar initiatief. De jury prees het netwerk om haar daadkracht en omschreef het als een mooi voorbeeld van Wmo 2.0. Hierbij een inspirerend video jaaroverzicht van Netwerk Dien je Stad.

 

In plaatsen als Arnhem, Amersfoort, Zwolle, Utrecht, Zeist, Den Haag, Gouda zijn jongeren vrijwilligersnetwerken in ontwikkeling.

 

"Social"