Pers

Coalitie Erbij biedt u actuele en gedegen informatie over eenzaamheid en sociaal isolement. Ook kan Coalitie Erbij u in contact brengen met andere (ervarings-)deskundigen, wetenschappers en betrokken professionals.

Directeur en woordvoerder is Arie Ouwerkerk.

Over eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt tot gezondheidsrisico’s en een tekortschietend gevoel van welbevinden en geluk. Eenzaamheid is van alle leeftijden, komt in alle lagen van de samenleving voor en kan levens ontwrichten. Op eenzaamheid rust een taboe. Struikelblok in de bestrijding van eenzaamheid is dat vrijwel niemand die zich eenzaam voelt, hier openlijk voor uitkomt. Daarom moet eenzaamheid uit de taboesfeer. Dan ontstaat er meer perspectief op het voorkomen of verminderen ervan. En dat is een belangrijke stap naar actie.

Over Coalitie Erbij

Omdat eenzaamheid zo veel voorkomt, is in 2008 Coaliite Erbij opgericht. Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, die ieder op eigen wijze een matschappelijke rol spelen om eenzaamheid te bestrijden. Coalitie Erbij informeert eenzamen en biedt met expertise ondersteuning aan duizenden vrijwilligers en professionals die eenzaamheid bestrijden. In beleid en praktijk.

Nalezen: onze brochure

Lees onze brochure - Coalitie Erbij

 

 

 

 

 

 

 Downloads

"Social"