Week tegen Eenzaamheid

Coalitie Erbij organiseert jaarlijks in september de Week tegen Eenzaam­heid. Een actieweek met Kom erbij-activiteiten in het land. Om eenzaamheid bespreekbaar te maken, informatie te bieden en mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid te steunen.

Kom erbij!Kom erbij

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zeggen we: 'Kom erbij'. Ieder­een, wel of geen coalitielid, organi­satie of individu, wordt uitgenodigd en uitgedaagd om mee te doen. Om samen te eten, praten, ervaringen en ideeën uit te wisselen of een van de vele andere activiteiten te bezoeken of zelf te organiseren.

Kom Erbij-activiteiten hebben één ding gemeen: de sociale contacten staan steeds centraal. Het versterken van sociale contacten kent allerlei dimensies. De “3 V’s” zijn het uitgangspunt van Kom erbij: sociale contacten verbreden, verdiepen en verduurzamen.

Onderdelen van de Week tegen Eenzaamheid zijn: vele Kom erbij-activiteiten in het land, het Nationaal Eenzaamheid Congres, Kom erbij Festivals, de Nationale Eenzaamheid Prijs en de Nationale Eenzaamheid Lezing.

Week tegen Eenzaamheid 2017

In 2017 is de Week tegen Eenzaamheid van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober 2017.

Organiseer jij ook een Kom erbij-activiteit in de Week tegen Eenzaamheid? Kijk in de Kom erbij Inspiratiebrochure

In deze inspiratiebrochure wordt dieper ingegaan op het organiseren van een Kom erbij-programma. Een bundeling van activiteiten waardoor het sociale netwerk van deelnemers verbreedt, waarmee sociale relaties verdiepen en waarmee contacten verduurzamen. Natuurlijk is niet alles haalbaar in één week. Het Kom erbij-programma kan wel een startmoment zijn voor de verbreding, verdieping of verduurzaming van iemands netwerk. Daarmee is het een belangrijke stap in het tegengaan van eenzaamheid.

Teruglezen en kijken:

"Social"