Publicaties over eenzaamheid

Een greep uit publicaties die er verschenen zijn over eenzaamheid of waarin eenzaamheid een belangrijk thema is.

Eenzaamheid bij vrijwilligers

beeld Eenzaamheid bij vrijwilligers

Hoe kunt u als vrijwilligersorganisatie alert zijn op eenzaamheid bij vrijwilligers? Hoe bent u gastvrij en laagdrempelig?

Complexe verwachtingen - Vrijwillige maatjes voor eenzame ouderen

Ouderen eenzaamheid interventie beeld

Dit onderzoek naar een maatjesproject voor eenzame ouderen laat zien dat een succesvolle koppeling tussen bezoekvrijwilligers en eenzame ouderen bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de ouderen.

Wat werkt tegen eenzaamheid?

wat werkt tegen eenzaamheid - beeld

In deze uitgave heeft Movisie kennis verzameld over de werkzame factoren en veelbelovende aanpakken bij het verminderen van eenzaamheid. Daarmee wil Movisie overheden, professionals en burgers ondersteunen bij het verminderen van eenzaamheid.

Kom erbij inspiratiebrochure

Cover Kom erbij inspiratiebrochure

In deze inspiratiebrochure wordt dieper ingegaan op het organiseren van een Kom erbij Activiteit, Programma, Week of Dag tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2016, maar is ook heel goed daarbuiten bruikbaar

"We hebben eenzaamheid beter in de gaten" (Wmo Magazine)

Wmo Magazine over eenzaamheid, december 2015

In het Wmo Magazine van december 2015 spreken staatssecretaris van VWS Martin van Rijn en Coalitie-directeur Arie Ouwerkerk over eenzaamheid en de nieuwe Wmo. 

Factsheet Eenzaamheid onder LHBT's

Factsheet Movisie Eenzaamheid en LHBT

In deze factsheet gaat Movisie in op hoe je eenzaamheid onder LHBT’s kunt voorkomen of aanpakken.

Eenzaam ben je niet alleen

beeld werkboek wmo-werkplaatsen

Eenzaamheid en sociaal isolement treft mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de samenleving. Met behulp van dit werkboek kunnen professionals en vrijwilligers elkaar helpen bij de ondersteuning van mensen die kampen met eenzaamheid.

Ouderen in sociaal isolement

Ouderen in sociaal isolement

Dit onderzoek gaat over de effectiviteit van persoonlijke begeleidingstrajecten voor sociaal geïsoleerde ouderen die te maken hebben met hardnekkige en complexe problematiek.

Levendige ontmoetingsplekken

cover Levendige ontmoetingsplekken - Carin Giesen

In de uitgave ‘Levendige ontmoetingsplekken’ zijn acht reportages over aansprekende ontmoetingsplekken kriskras door Nederland voor u gebundeld.

Strijders tegen eenzaamheid, deel 2

Strijders tegen eenzaamheid, deel 2

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. En iedereen kan er iets tegen doen. Dat laten de ‘strijders tegen eenzaamheid’ in het boek Strijders tegen eenzaamheid, deel 2 zien.

"Social"