Kerstconcert Aandacht voor Eenzaamheid door NedPho in Concertgebouw

09/12/2016

Op woensdagmiddag 14 december organiseren het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO), het Nationaal Ouderenfonds en Coalitie Erbij voor het achtste jaar op rij het "Kerstconcert Aandacht voor eenzaamheid" in Het Concertgebouw in Amsterdam.

concert tegen eenzaamheid

Met 1900 bezoekers is het concert - net als voorgaande jaren - uitverkocht.

Erbij horen van een ieder

Het concert is bedoeld om mensen die normaal gesproken niet naar een klassieke muziekuitvoering gaan op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met de wereld van de klassieke muziek. Voor mensen die weinig of moeilijk de deur uit komen, maar ook voor de vrijwilligers, mantelzorgers en andere leden van bij Coalitie Erbij aangesloten organisatie als waardering voor hun inzet in de strijd tegen eenzaamheid en sociaal isolement en voor participatie en erbij horen van een ieder.

Dat alles in één van de mooiste concertzalen van de wereld, vooral beroemd vanwege de voortreffelijke akoestiek.

NedPho

Het NedPhO voert onder leiding van de jonge Portugese dirigent Nuno Coelho een programma uit met onder meer muziek van Humperdinck, Tsjaikovski en Strauss. Daarnaast zal het orkest speciaal voor deze gelegenheid een aantal kerstliederen spelen. Maartje van Weegen is bereid gevonden het concert ook dit jaar weer te presenteren. Het belooft wederom een prachtige en voor iedereen toegankelijke voorstelling te worden.

"Social"