Wat doen we tegen eenzaamheid

Wat doen we tegen eenzaamheid
Wat de oorzaak of aard ook is, eenzaamheid is nooit leuk. Het kan zelfs je gezondheid schaden. Nationaal en lokaal zetten organisaties zich in tegen eenzaamheid. Verslaggever Lianne van Kralingen zoekt kernleden van Coalitie Erbij op en vraagt: hoe pakt u eenzaamheid aan? Bekijk de filmpjes met voorbeelden van wat kernleden van Coalitie Erbij doen tegen eenzaamheid. Kijk hier voor meer organisaties achter Coalitie Erbij.

Er voor elkaar zijn in een maatjesproject

beeld Deventer maatjesproject

Verslaggever Lianne van Kralingen neemt een kijkje bij het maatjesproject van de Vriendendiensten in Deventer. De Vriendendiensten is aangesloten bij Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. En lid van Coalitie Erbij.

Met de Zonnebloem naar het Rijksmuseum

zonnebloem uitje beeld

Onze verslaggever Lianne van Kralingen ging mee met een uitje van de Zonnebloem. Het was een fantastisch dagje naar het Rijksmuseum in Amsterdam, waar ze naast het bekijken van de Hollandse meesters sprak met Zonnebloemgast Thea en vrijwilliger Floor. Bekijk wat zij te zeggen hebben!

Sociaal Werk Nederland: de buurt in met sociaal werker Wiebe

Sociaal werkers gaan een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving denkt Sociaal Werk Nederland, de landelijke brancheorganisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Onze verslaggever Lianne van Kralingen ging op pad met Wiebe, sociaal werker in Zutphen.

Een dagje mee met de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds

Boodschappen Plus Bus Amstelveen

Onze verslaggever Lianne van Kralingen ging een dagje mee met de BoodschappenPlusBus in Amstelveen. Het Nationaal Ouderenfonds zorgt op deze manier dat in zestig tot zeventig plaatsen in totaal 22.000 ouderen per jaar wekelijks het huis uitkomen en nieuwe mensen ontmoeten.

Maatjesproject Humanitas haalt jonge moeders uit isolement

Beeld Humanitas bij filmpje Coalitie Erbij

Niet alleen ouderen, ook jongeren kunnen zich eenzaam voelen. Onze verslaggever Lianne van Kralingen bezocht het maatjesproject Jonge Moeders Tandem van Humanitas. Zij sprak met maatje Emel, die op stap ging met jonge moeder Joy.

Echte aandacht bij Sensoor

Filmpje over het werk van Sensoor

Onze verslaggever Lianne van Kralingen ging in Den Haag op bezoek bij de telefonische hulpdienst Sensoor. Ze sprak daar met vrijwilliger Ton. Hij biedt hulp via de telefoon of chat door een luisterend oor te bieden en een gesprek te voeren over leuke dingen.

Met het Leger des Heils op bezoek bij Cor

Leger des Heils Coalitie Erbij beeld bij filmpje Samen tegen eenzaamheid

Onze verslaggever Lianne van Kralingen ging met het Leger des Heils in Maastricht op bezoek bij Cor. Hij was jarenlang thuisloos, maar heeft nu een eigen huis en baan. "Het Leger heeft fantastisch hulp geboden."

Aan tafel in de Resto VanHarte in Amersfoort

Coalitie Erbij en Resto VanHarte

Verslaggever Lianne van Kralingen bezoekt Resto VanHarte in Amersfoort en eet mee. "In de Resto ontstaat daadwerkelijk een netwerk."

"Social"